top of page
Search

Diaspora 10 August: moment politic

Updated: Jun 6, 2021

Daca ai fost in Piata Victoriei pe 10 august 2018, fara sa fii platit de nimeni, ci doar din convingerea din acel moment ca faceai un bine tarii tale, inseamna ca te afli in locul potrivit.


Prin acest proiect, luptam impreuna pentru drepturile si libertatile noastre garantate de Constitutie, de a ne asocia, oricand dorim, in proteste spontane, petitii, studii, cercetari, sau organizatii ale societati civile independente de actualele partide tara.


Tu, personal, poti sa fii membru al oricarui partid doresti, insa pe Platformele Diasporei Libere (care contin mai multe Resurse Gratuite - dedicate exclusiv Diasporei) nu iti vei promova partidul, daca acesta a fost in parlamentul tarii in ultimii 30 de ani. De ce? Raspunsul este unul foarte simplu si argumentat: deoarece partidele parlamentare din ultimii 30 de ani sunt singurele responsabile de actuala datorie externa a Romaniai, de peste 120 de miliarde de euro. Aceasta datorie nu trebuie sa ramana pe umerii copiilor nostri, iar cineva este responsabil de acest lucru. Noi insine!


Ele au cauzat actuala coruptie din absolut toate domeniile de interes public (inclusiv spagile din politie, din universitati sau spitale!), ele au promovat nepotismul dus la extrem, bataia de joc si incompetenta. Deci, avem toate motivele sa ne declaram pozitia ferma impotriva actualelor standarde politice deosebitd e scazute, din Romania, si sa cerem asumarea raspunderii tuturor partidelor parlamentare de a trece la reforma interna, pentru a fi mai capabile sa serveasca Romania.


Tu, personal, sau impreuna cu grupul tau formal sau informal, poti sa iti promovezi proiectul de tip ONG non-profit, sau arta, sau actiunile caritabile sezoniere, sau ideile de antreprenoriat social, sau business bio, sau sa te alaturi unui proiect politic nou. Pentru toate acestea, beneficiezi de gratuitate pe platformele noastre. Sunt binevenite proiectele politice noi si inovative, de viitor.



Vezi Diaspora 2025



Consideram ca mediul civic din Romania este excesiv satelizat de actualele partide politice care au distrus Romania in ultimele 3 decenii. Avem nevoie de o Societate Civila cu adevarat independenta si responsabila.


Momentul 10 august 2018 a fost nu doar o parada a fortelor politice care doreau sa dea jos un guvern si sa puna un altul, ci a fost si un moment important, national, in care Romanul de Rand (inclusiv Diasporeanul Liber) a crezut intr-o adevarata schimbare.


Din respect pentru Cetateanul de Rand care a fost in Piata Victoriei pe 10 august 2018 din proprie convingere si fara sa fie trimis acolo de vreun partid politic, vom pastra acest moment istoric in Memoria Diasporei, pentru totdeauna. Acest moment revolutionar, soldat cu o confruntare prea dureroasa, care nu era necesara, intre cetatenii pasnici afati acolo si fortele jandarmeriei romane instruite in mod disproportionat de violent contra fratilor romani, trebuie sa ramana in istorie ca un moment de trista amintire.


Diaspora a fost primita acasa cu zeci de litri de gaze lacrimogene si arsenal militar, in 2018. Daca nu intervenim cu proteste, ce se va intampla peste alti cativa ani? Ne vor lua dreptul la vot? Ne vor lua dreptul de a ne mai intoarce acasa? Abuzurile guvernelor din ultimii ani trebuie sa ne dea de gandit si sa gasim solutiile cele mai bune pentru pastrarea demnitatii romanilor, oriunde s-ar afla!




2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page